Fabulous!

Temat: Nadczynność tarczycy
223 (140-440) LYM% 42.4% (20.0-45.0) MXD% 13.3% (1.0-14.0) NEU% 44.3% (45.0-70.0) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% (11.0-15.0) PDW 17.4 (6.1-17.0) MPV 12.10 (6.80-12.00) P-LCR 41.7% (6.0-43.0) OB 2...
Źródło: forum.odzywianie.info.pl/viewtopic.php?t=334



Temat: ktoś pomoże zinterpretować wyniki morf.krwi ?
wlasnie odebralem wyniki morfologi krwi, ciekawi mnie Wasza opinia WBC 8,00 x10^3/ul RB 4,19 x10^6/ul HGB 11,50 g/dl HCT 36,30 % MCV 86,60 fl MCH 27,40 pg MCHC 31,70 g/dl PLT 436,00 x10^3/ul LYMPH% 7,70 % MXD% 5,50 % NEUT% 86,80 % RDW-SD 40,40 fl PDW 9,60 fl MPV 8,10 fl P-LCR 13,10 % LYMH# 0,60 x10^3/ul MXD# 0,40 x10^3/ul NEUT# 7,00...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8701


Temat: KASIA-chora ONka bez lapy ... od 2 lat w DT... potrzebny DS
pot. 12 ) / L HGB -116 HCT -0,345 L/L MCV -64,7 fL MCHC 336 PLT 312 x 10 ( do pot. 9 ) /L LYMPH% 0,207 WL MXD% -,---WL NEUT% -,---WL LYMPH# 2,6 WLx10( do pot.9) /L MXD# ---,-WLx10(do pot. 9)/ L NEUT# ---,-WLx10(do pot. 9 ) /L Badanie na ENZYMY : ALAT - 40 U/L ............ AMYL - 648 U/L...
Źródło: afn.pl/forum/viewtopic.php?t=502


Temat: Kasia-ONka bez lapy-w DT juz...od 2 lat (!)- Potrzebna karma RC Intestinal
Ze skanowania nici .... Wyniki badania krwi : Morfologia : WBC +12,5 WL x 10 ( do potegi 9 ) / L RBC 5,33 x 10 ( do pot. 12 ) / L HGB -116 HCT -0,345 L/L MCV -64,7 fL MCHC 336 PLT 312 x 10 ( do pot. 9 ) /L LYMPH% 0,207 WL MXD% -,---WL NEUT% -,---WL LYMPH# 2,6 WLx10( do pot.9) /L MXD# ---,-WLx10(do pot. 9)/ L NEUT# ---,-WLx10(do pot. 9 ) /L Badanie na ENZYMY : ALAT - 40 U/L ............ AMYL - 648 U/L .......... ALP - 42 U/L .............. ALP - 42 U/L .............. GGT - 4 U/L ............... MOCZN - 2,6 mmol/l .... AST - 43 U/L ............. Pan doktor na podstawie wynikow krwi wyklucza rowniez...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=36640


Temat: anemia a limfocyty
Szanowny Panie doktorze!!! Wczoraj odebralam wyniki morfologi, jestem w 31 tc i dodam ze do tej pory nie przyjmowalam zadnych preparatów witamnowych i wyniki byly zawsze względnie dobre. leukocyty - 10,7 erytrocyty - 3,6 hemoglobina- 10,5 hematokryt- 33 plytki krwi - 150 MCV- 92 MCH- 30 MCHC- 31,8 LIMFOCYTY 18,7 !!!!!!! MXD % 8,5 Moje pytanie dotyczy limfocytów, bo zdaje się ze...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6941


Temat: Wyniki badań-proszę o interpretację
obwodowej: WBC 6.7 (4.0-10) RBC 5.40 (4.50-5.90) HGB 15.4 (13.5-18.0) HCT 47.9% (40-54.0) MCV 88.7 (78.0-100.0) MCH 28.5 (27.0-34.0) MCHC 32.2 (29.0-36.5) PLT 223 (140-440) LYM% 42.4% (20.0-45.0) MXD% 13.3% (1.0-14.0) NEU% 44.3% (45.0-70.0) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% (11.0-15.0) PDW 17.4 (6.1-17.0) (czemu to podwyższone?) MPV 12.10 (6.80-12.00) (czemu to podwyższone?) P-LCR 41.7% (6.0-43.0) OB 2 (<8.0) Ogólne...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1865


Temat: chora wątroba??badania krwi ,moczu
mam najnowsze badania krwi i moczu ,miałam badania robione kontrolne ogólne i na wątrobę i czy mogę prosić o krótką ocenę . Immulogia TSH 2,9 wartości ref .(0.27-4.2) Morfologia WBC 5,9 (4-10) RBC 4,84 (4-5) HGB 15,1 (12-16) HCT 41,2 (37-47) MCV 85,1 (80-99) MCH 31,2 (27-33) PLT 172 (130-400) LYMPH% 58,0% MXD% 9,3% NEUT% 32,7% LYMPH 3,4 ( 10^3/ul) MXD 0,6...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1366


Temat: interpretacja
interpretacja   witam serdecznie i proszę o pomoc zrobiłam dziecku morfologię - z uwagi na fakt, że on mało je i monotonnie wyniki leukocyty-11,7 erytrocyty-4,78 hemoglobina 13,2 hematokryt 37,7 MCV 78,9 MCH 27,6 MCHC 35,0 płytki krwi 307 anizocytoza erytrocytów 14,0 LYM%44,4 MXD % 6,3 NEU% 49,3 LYMPH 5,2 MXD 0,7 NEUT 5,8 RDW SD 33,8( tego norma 39-53,3) PDW 15,5 MPV 10,8...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=3296


Temat: Ciążowe pogaduchy cz. I
... płytki krwi (w tys) - 215 - norma 140-400 PDW - 17,2 - norma 9-17 MPV - 12,3 - norma 9-13 P - LCR - 43,5 - norma 13-43 to by...
Źródło: forum.axxa.com.pl/viewtopic.php?t=1708


Temat: macha rekami
krwi (PWD) 8,0 fl Sr. objetosc plytki krwi (MPV) 7,9 fl Odsetek dzych plytek krwi (P - LCR) 9,5% (norma 13,0 - 43) Reszte rezultatow bedziemy mialy jutro. Dziewczyny co myslicie...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=171943